El gust per la lectura

Tenim una gran novetat!

El Servei d’Ordenació Curricular de l’Educació d’Adults del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha proposat la novel·la “Autobiografia de l’home invisible [el llibre gris]” als responsables del concurs “El gust per la lectura” d’aquest curs que ve (2017-2018) i serà la lectura per a les categories de Graduat en Educació secundària (GESO), Curs d’accés a cicles formatius de grau mitjà (CAM) i Preparació per a la prova d’accés a cicles formatius de grau mitjà (PPACFGM)

Joan Balart serà l’encarregat de desenvolupar la guia i les dinàmiques per motivar la lectura i reflexionar sobre la violència masclista. Per tant, la novel·la ja s’ha convertit en un recurs pedagògic que des de bon començament era l’objectiu principal.

També s’està tramitant amb el Departament de Coeducació i Igualtat de gènere incloure el llibre a la bibliografia de Prevenció de la violència de gènere, que convertiria la novel·la en un petit referent per prevenir la violència masclista i LGTBIfòbica, per reduir conductes de risc i per facilitar la detecció prematura de relacions abusives.

En el marc del pròxim curs 2017-2018 se celebrarà el XXIII Concurs El Gust per la lectura  que te per objectiu global la formació de bons lectors i lectores. Es tracta que, al llarg de la seva formació educativa, els nostres alumnes esdevinguin lectors competents, crítics i capaços de gaudir del plaer de la lectura.

La dinamització de la lectura d’Autobiografia de l’home invisible [el llibre gris] es portarà a terme relacionant la obra literària amb altres tipus de discursos, de formats artístics i d’activitats, amb la intenció que el fet lector, a més de proporcionar sensibilitat estètica i contribuir al creixement personal, esdevingui element potenciador del treball compartit i la construcció de la ciutadania. Pel que fa a la tipologia de treballs, s’oferirà la possibilitat de presentar-ne d’individuals i de col·lectius, de creació literària, de recerca…; i fer-ho en suports diferents: llibre il·lustrat, mural, audiovisual, web, multimèdia…

Sobre el mes d’octubre, el Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístics (SIAL) farà públiques les bases de la convocatòria i el professorat dels centres hi realitzarà la inscripció.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s